Maľovanie na porcelán- zábavná aktivita pre deti

Maľovanie na porcelán môže byť skvelou zábavou pre deti! Pomôže zahnať prázdninovú nudu, rozvíja jemnú motoriku, umožňuje prejaviť ich kreativitu a vytvoriť  skutočne jedinečné dizajny na porcelánových predmetoch, ktoré budú denne používať alebo budú slúžiť ako dekorácie.

Deti si môžu vybrať rôzne predmety, na ktoré budú maľovať, ako sú šálky, tanieriky, misky, vázičky alebo podšálky. Začnite hľadať tvary, aby deti mali pohodlnejšie povrchy namaľovanie. Pred maľovaním umyte a vysušte porcelánové predmety. Skontrolujte, že povrch je čistý a zbavený mastnoty, ​​čo umožní farbám priľnúť k porcelánu.

Nechajte deti navrhnúť si  svoje vzory na papier, následne  ich prenesú na porcelánový predmet pomocou ceruzky a potom  môžu začať nanášať farby buď  štetcami alebo dokonca prstami, aby dotvorili rôzne efekty. Použite môžu aj šablóny na aplikáciu farieb na povrch. 

Pri maľovaní na porcelán je dôležitý výber farieb. Existuje veľa rôznych druhov farieb na porcelán dostupných v obchodoch s umením a remeslami. Uistite sa, že  farby, ktoré ste vybrali sú určené na maľovanie na porcelán a sú bezpečne pre deti, sú  vhodné na použitie v rúre, aby sa výsledné dielo mohlo používať aj po vytvorení. Odporúčať môžeme napríklad farby značky Kreul, ktoré sú bezpečné, dermatologicky testované. Značka Kreul ponúka aj perá na porcelán, fixky aj fixačné spraye.

Nemecká značka Kreul investuje nemalé finančné prostriedky do udržateľnosti produktov.  Farby, lepidlá aj obaly  neustále prerábajú, aby boli šetrnejšie k životnému prostrediu. 

Po dokončení maľovania nechajte farby na porceláne vyschnúť podľa pokynov uvedených na obale farieb. Porcelánové predmety môžete pevne fixovať v rúre podľa návodu na farby, aby ste zabezpečili ich trvanie a odolnosť, hlavne  ak poháre a tanieriky majú slúžiť na jedlo a nápoje.

Aj pri tejto aktivite dávajte  pozor na bezpečnosť detí.  Používajte neškodné farby a poskytnite im vhodné nástroje na maľovanie, ochranné plátno alebo noviny na krytie plôch a oblečenia detí.

Po dokončení maľby môžu deti vystaviť svoje dielko ako výzdobu alebo ho darovať blízkym. Ak sú farby vhodné na používanie v rúre, môžu deti používať vytvorené predmety na jedlo alebo pitie.

Maľovanie na porcelán je skvelý spôsob, ako rozvíjať kreativitu detí, rozvíjať fantáziu, vytvoriť zmysluplne využiť voľný čas. Podporujete ich a pomáhajte, aby ste sa zabavili a získate tak spoločnú radosť z tejto aktivity.

Foto zdroj: Freepik