Pletenie bez ihlíc. Puffy aj pre začiatočníkov a deti

 

Pletenie je jednou z najstarších remeselných činností, ktorá nás sprevádza už tisíce rokov. Ak ste fanúšikom pletenia alebo sa chystáte začať, určite ste už počuli o "puffy" vlnách. V tomto článku vám predstavíme túto zaujímavú variantu vlny na pletenie.

Čo je Puffy?

Puffy je špeciálny druh vlny, ktorý sa vyznačuje svojou výraznou objemnosťou a mäkkosťou. Táto vlna je vyrobená z kombinácie prírodných a syntetických vlákien, čo jej dáva jedinečný vzhľad a textúru. Puffy vlna je známa svojou schopnosťou vytvárať póry a takzvaný  "puffový" efekt vo vašich pletených výrobkoch. Priadza má už predpripravené očká, takže  na pletenie nepotrebujete ihlice ani háčiky, len svoje šikovné prsty.

Zloženie  Puffy

Zloženie Puffy vlny sa môže líšiť od výrobcu k výrobcovi, ale často obsahuje kombináciu vlny, akrylu a iných vlákien. Existujú rôzne druhy Puffy vlny, vrátane jemnejších verzií určených na pletenie oblečenia a hrubších verzií vhodných na výrobu diek a plyšových hračiek. Medzi populárne značky patria PuffyDeluxe, FluffKnit a SoftNest, Himalaya. Jednou z najznámejších a najvyhľadávanejších  značiek tejto vlny je  Alize Puffy.

Vlastnosti a druhy vlny Alize Puffy

Turecká spoločnosť Alize  sa vyznačuje kvalitnými pletivami a rôznorodými vlnami pre pletenie a háčkovanie. Alize Puffy je špeciálnou sériou pletenej vlny, ktorá získala veľkú popularitu pre svoju jedinečnú textúru a farebné varianty. Vlna na pletenie Alize Puffy je vyrobená z kombinácie akrylových a polyamidových vlákien, čo jej dáva mäkkosť, objem a schopnosť udržiavať tvar. Je to mäkká, chlpatá ženilková priadza s veľkými očkami. Očká môžu mať veľkosť 2,5 cm alebo 3,5 cm. Veľkosť očiek si vyberáte podľa toho aký produkt sa chystáte upliesť. Napríklad na  veľké deky sú vhodnejšie väčiše očká. Deky budú pôsobiť ešte objemnejšie a nadýchanejšie.  Na pletenie nepotrebujete ihlice ani háčik - prepletajú sa jednotlivé očká. Alize Puffy je k dispozícii v širokej škále farieb, vrátane pastelových odtieňov, jasných farieb a viacerých odtieňov medzi týmto rozpätím. To dáva možnosť vytvárať rôznorodé a farebné projekty.

 

Čo sa dá z Puffy vlny upliesť?

Produkty z Puffy vlny majú jedinečný vzhľad a textúru, ktoré sú ideálne na vytvorenie rôznych pletených výrobkov. Puffy vlna je skvelou voľbou na výrobu plyšových hračiek a oblečenia pre deti. Jej objemný charakter robí Puffy vlnu ideálnou na vytváranie teplých a mäkkých diek, koberčekov, ozdobných  vankúšov alebo šálov a čiapok  pre tých, ktorí hľadajú elegantné a teplé doplnky na zimu, 

Pre koho sú produkty z Puffy vhodné?

Produkty z Puffy vlny sú vhodné pre ľudí všetkých vekových kategórií. Sú ideálne najmä pre deti, pretože sú mäkké a bezpečné na dotyk. Pre dospelých zas ponúkajú štýlový a teplý doplnok do šatníka alebo zaujímavú dekoráciu do bytu.

 

Spotreba vlny Alize Puffy 

Ak sa rozhodnete pliesť s Puffy vlnou, môžete vytvoriť rôzne vzory a textúry. Medzi obľúbené patrí krížikový  alebo srdiečkový vzor.  Spotreba vlny závisí od veľkosti a zložitosti a vzoru  vášho projektu, takže sa vždy odporúča sledovať návod od výrobcu alebo špecifického projektu. Približná spotreba na deku s rozmermi 100 x 100 cm je cca 5 klbiek s hmotnosťou  100 g,  na šál spotrebujete približne jedno až dve klbká.  Na stredne veľkú detskú deku 100 x 100 cm budete potrebovať šesť klbiek, na klasickú deku 120 x 180 cm spotrebujete dvanásť klbiek, na výrobu obliečky na vankúš s rozmerom 40 x 40 cm spotrebujete dve klbka. 

Ako prať a správne ošetrovať výrobok z Puffy

Starostlivosť o výrobky z Puffy vlny je pomerne jednoduchá. Ideálne je ručné pranie ale  samozrejme  väčšinu z nich môžete prať aj  v práčke na jemnom  programe a sušiť na vzduchu. Je dôležité vyhýbať sa vysokým teplotám, aby sa zachovala ich mäkkosť a tvar.

 Kde kúpite Alize Puffy

Alize Puffy je značka, ktorá získala veľa pozitívnych recenzií od zákazníkov po celom svete pre svoju kvalitu, farebnú rozmanitosť a jedinečnú textúru. Ak hľadáte zábavnú a kreatívnu vlnu na pletenie, Alize Puffy by mohla byť pre vás skvelou voľbou. Ak sme Vás inšpirovali, vlnu si môžete kúpiť hneď v predajni Koloria na Dunajskej 15 v Bratislave alebo v našom eshope www.koloria.sk

Pletenie s Puffy vlnou je skvelý spôsob, ako prejaviť svoju kreativitu a vytvárať krásne, veci, či už úžitkové alebo dekoračné , ktoré sú  príjemné  na dotyk.  Bez ohľadu na to, či ste začiatočník alebo skúsený pletiar, Puffy vlna vám ponúka širokú škálu možností pre vaše pletené projekty.

Takže do pletenia, priatelia!