Zodpovedný nákup školských pomôcok

Pomaly sa blížime k začiatku nového školského roka. Deťom sa otvoria nové  možnosti pre kreativitu, učenie sa a objavovanie. Aby nový školský rok začal s optimizmom, treba sa naň zodpovedne pripraviť.

Každý rodič sa snaží zabezpečiť, aby jeho deti mali všetko, čo potrebujú pre  vzdelávanie a radosť z učenia. Od výberu vhodného pera, ceruziek  a zošitov, cez potreby na výtvarnú výchovu.

Pri nákupoch školských pomôcok nezabudnite zachovať udržateľný prístup. Svet sa neustále mení a vedome vyberané školské pomôcky môžu pomôcť nielen deťom, ale aj životnému prostrediu. Preto sa zameriavame na výber obnoviteľných zdrojov, ekologických možností a produktov s minimálnym vplyvom na prírodu.

Výtvarná výchova je jedným z najkreatívnejších a stimulujúcich spôsobov, ako rozvíjať predstavivosť a motorické schopnosti detí. Pri nákupe pomôcok na výtvarnú výchovu  je dôležité venovať zvýšenú pozornosť týmto vlastnostiam:

  1. Antialergické farby: Deti môžu mať citlivosť na rôzne chemikálie a alergény, a preto sú dôležité antialergické farby. Pri výbere farieb sa pozrite na špecifikácie výrobku a vyhľadajte vhodné označenie, ktoré sú vhodné  pre deti s citlivou pokožkou a rôznymi alergiami. Vyberajte farby, ktoré neobsahujú silné chemické látky a radšej uprednostňujú farby na vodnej báze, u ktorých je menej pravdepodobné, že spôsobia kožné reakcie.
  2. Obnoviteľné zdroje: Pri nákupe pomôcok zohľadňujte ich výrobný proces a materiály, ktoré sa používajú. Obnoviteľné zdroje, ako sú drevo z trvalo udržateľných lesov alebo udržateľné  plastové materiály, sú výhodou pre životné prostredie. Napríklad drevené  ceruzky získané z udržateľných zdrojov podporujú environmentálne uvedomenie u detí už od útleho veku.
  3. Farby ľahko umývateľné z rúk a textílií: Deti sa často zapoja do tvorivých projektov so zápalom a niekedy sa farby môžu dostať na oblečenie. Preto vyberajte farby, ktoré sú ľahko zmývateľné z rúk aj z textílií.
  4. Zdravotne nezávadné: Bezpečnosť je samozrejmosťou pri výbere školských pomôcok. Pri nákupe ceruziek, fixiek, lepidla a ďalších pomôcok si dajte pozor na certifikáty alebo označenia, ktoré upozorňujú na to, že výrobok je bezpečný pre deti a neobsahuje škodlivé látky. Ďalší krok môže byť recenzia a skúsenosti iných rodičov, aby ste si overili, že vybrané pomôcky sú zabezpečené a bezpečné.

 

Nákupom antialergických farieb, výrobkov z obnoviteľných zdrojov a zdravotne nezávadných školských pomôcok zabezpečíte, že vaše dieťa bude mať skvelú výbavu, ktorá je vhodná pre jeho zdravie a životné prostredie, ale zároveň bude mať aj zážitok z tvorivej práce.

Všetkým školákom prajeme úspešný a radostný štart do nového školského roka! Nech vám nové výzvy prinesú nové poznatky, priateľstvá a príležitosti na osobný rast. S nadšením kráčajte do učební s otvorenou mysľou a radosťou z učenia sa. Nech vás sprevádza energia, zvedavosť a odhodlanie dosiahnuť svoje ciele. Každý deň je príležitosťou naučiť sa  niečo nové a vytvoriť si pevný základ pre budúcnosť. Držíme vám palce na vašej vzdelávacej ceste a veríme, že tento školský rok bude plný úspechov, zábavy a nezabudnuteľných zážitkov.

Foto zdroj - Image by azerbaijan_stockers</a> on Freepik